top of page

Andullatie

Andullatietherapie:

 

Hoogfrequente trillingen in combinatie met infrarood zorgen voor een zeer hoge doorbloeding in de spieren, huid en bindweefsel.

 

Effecten:

 

-Verhoging van de doorbloeding zorgt voor een betere afvoer

van de afvalstoffen. Deze afvalstoffen veroorzaken

ontstekingen in de spieren en dus pijn.

 

Andullatie geeft daarom goede resultaten voor: lage rugpijnen, reuma,

fybromyalgie en CVS.

Maar ook: ideaal voor de recuperatie na een zware sportinspanning.

 

-Volledige lichaamsvibratie stimuleert de aanmaak van kraak-

been en verhoogt de botdensiteit of botdichtheid

 

Andullatie geeft dus ook een positief effect bij osteoporose en artose.

15e797_fbad35da339f4ddc95cd7929527e882a.

"Andullatietherapie biedt in onze praktijk alleen maar voordelen". 

 Kinesitherapeut Stef Hens: “Andullatie wordt in onze praktijk als een aanvullende therapie gebruikt bij de behandeling van onder andere fibromyalgie, CVS, nek- en rugklachten, reuma, depressie en hyperventilatie. "         

              

 "Al onze patiënten met chronische pijn of stress voelen zich na een  sessie van 30 minuten op de andullatiematras beter. Let wel, andullatie neemt niet de de oorzaak weg van de klachten, maar het werkt zeer sederend op de symptomen.”

Fibromyalgie:

 

Specifiek in het geval van fibromyalgie biedt andullatie veel voordelen: Fibromyalgiepatiënten verdragen immers niet altijd een gewone kinebehandeling (massage). Andullatie kan echter perfect gedoseerd en geprogrammeerd worden.

Aankoop 2° andullatiematras: 

 

Door het veelvuldige gebruik en de goede reacties van onze patiënten besloten we om een 2° andullatie matras aan te kopen.

 

Referentie:

 

Een patiënte van 73 jaar met een hernia en artrose in de lage rug, 4 jaar geleden geopereerd aan de rug, had 6 maanden na haar eerste operatie opnieuw uitstraling naar het linkerbeen en hevig pijn in de lage rug. Er werd overwogen een 2° maal te opereren. Sinds zij wekelijks 3-4x op de andullatiematras gaat, is zij zo goed als klachtenvrij. De patiënte is zo enthousiast dat ze er zelf één aankocht. De 2° operatie is niet gebeurd.

 

Andullatie & overvolle agenda:

 

Patiënten kunnen dank zij de andullatiematras, indien nodig, bijna direct worden geholpen. Patiënten moeten niet meer wachten als onze agenda overvol is.

bottom of page