top of page

Referenties

15e797_aa8a57787a7148d1a66a97ec706c99ae~

Charlotte De Corte:  Golf speelster en lid van de belgische ploeg sinds 2008

 

Beste resultaat: 2011 tweede op het EK U16

Belgische hoogtepunten:2009 Belgisch kampioen

2011 Belgisch kampioen

2012 Vlaams kampioen, Belgian International U18

2013 tweede op Belgisch kampioenschap

2014 Vlaams kampioen

 

In golf is het zeer belangrijk dat je je lichaam goed onder controle hebt omdat je een

zeer snelle maar toch nauwkeurige rotatie beweging moet kunnen maken. Hoe sneller

en juister deze rotatie, hoe verder de bal vliegt.

Charlotte: "Ik werk sinds 3 jaar samen met Stef waardoor ik al 20 meter heb gewonnen in afstand met mijn slagen. Deze functionele training op maat helpt mij om sterker te worden zonder overbelasting. De persoonlijke krachtschema's die Stef voor mij maakt hebben dit jaar duidelijk bewezen dat ze een groot verschil maken."

Wim Decort: Ex-duatleet 

 

k sukkelde reeds enkele maanden met een aanslepende knieblessure vlak voor de start van mijn seizoen. Mijn dokter had mij ESWT (shock wave therapie) voorgeschreven. Het is al moeilijk om een kinesitherapeut te vinden met ESWT in huis en die weet hoe je dat apparaat gericht kan gebruiken.

Zo ben ik bij Move2Heal terecht gekomen. Een kinépraktijk met hoogwaardige materialen en een onderbouwde werking. Ik was meteen overtuigd van hun aanpak en methode. Zij behandelen niet alleen de symptomen maar gaan ook op zoek naar de oorzaak van m’n blessure.

Via een screening werden meteen de zwakke punten gevonden tijdens het lopen en stappen die de oorzaak zijn van mijn blessure. Hiervoor kreeg ik een aangepast oefenschema met vooral stabilisatieoefeningen. In combinatie met massage en ESWT ben ik helemaal de oude en kan ik, nu deze blessure verleden tijd is, mij terug volop focussen op mijn komende seizoen. Om de week, 14 dagen spreken we nu af om de letsels te controleren en de zwakke punten verder op te trainen.Topmateriaal in samenspraak met topaanpak kan enkel topresultaten voortbrengen!

 

Bedankt gasten !

15e797_4f3ed3e924ed40f1a840e48c1e7a2d9b~

Lee Wouters: ex prof basketbalspeler

 

Een aantal jaar geleden kwam ik bij Stef met een probleem aan de patella.Dokters

verzekerde me dat dit een chronische aandoening was en ik met pijn zou moeten

blijven spelen. Veel kine's zouden zich beperken tot behandeling van het probleem

zelf en zouden niet op de oorzaken letten. Een aantal weken shockwave-therapie en

vooral op zoek naar problemen in de rondliggende spieren en ik zat zonder pijn.

Dit zou uiteraard niet blijven duren zonder de nodige oefeningen en begeleide

sessies. Als ex-prof heb ik de mooiste gym's en praktijken gezien, maar weinige

die de nodige zaken hebben om een volledige revalidatie af te werken. Bij Stef en MOVE2HEAL vond ik zowel de moderne als de klassieke oefeningen en toestellen. Alles wat men nodig heeft om een completer atleet te worden.

15e797_c31fcc5d141b462594c8dc7daf4e6039~
15e797_34427f71c3414fe58bea44777a960500~

Yana Vandenbulcke: 14 jaar en ACRO Bovendame

 

Ik ben plotseling moeten stoppen met acrogym wegens een cysts aan de rechterpols Na onderzoek in het ziekenhuis Augustinus wilrijk doorverwezen naar handcentrum Sint Augustinus wilrijk.Na enig onderzoek werd er vastgesteld dat ik zeer zwakke ligamenten heb over het hele lichaam,verzuurde spieren en het erger is geworden door overstrekkingen in de acrogym.

Na enig overleg met specialisten doorverwezen naar kinépraktijk Move 2 Heal te Boom en gestart met kiné  De behandeling bevatte onder andere massage en spieropbouwende oefeningen met gewichtjesen rekkers. De laatste 2 weken deden we specifieke oefeningen met de paaltjes(hulpmiddel acrogym). na 18 beurten kiné kreef ik een oefenschema voor thuis november en ben ik terug aan het turnen zonder pijn.

Ik weet nu welke oefeningen ik moet vermijden en hoe ik op een veilige manier toch kan stretchen.

Francis De Greefex-Prof bij Lotto-Belisol

4x top 20 in het eindklassement van de Giro

 

‘Mijn zwakke punten op de fiets zijn de versnellingen en demarrages die ik door een gebrek aan maximale kracht moeilijker kan verteren. Het is daarop dat we elke winter extra trainen.Core stability oefeningen op de TRX en Fitbal zorgen voor een grotere stabiliteit in de rug –en buikspieren, wat maakt dat ik meer kracht kan zetten vanuit mijn bekken en dit langer kan aanhouden zonder pijn te krijgen in de rug.’

 

"Dit gebeurt onder begeleiding van mijn kinesitherapeut Stef Hens, die al 7 jaar mijn krachtschema’s opstelt."

15e797_95553857172d4636a8f3efa2a16e1c4f~

Bert JammaerProf triatleet bij Uplace Pro Triathlon Team

 

2x winnaar van de zwaarste triathlon ter wereld: Ironman van Lanzarote 2008 & 2009

 

Al 2 jaar had ik bij de lange en intensieve looptrainingen last van mijn achillespezen. Tendinopathie of een slijtage van de achillespezen door langdurige belasting was de diagnose. Dankzij de behandeling met Shockwave Therapy, in combinatie met laser en excentrische oefeningen bij kinépraktijk Move2Heal loop ik sinds een jaar terug pijnvrij en is de vervelende ochtendstijfheid in mijn kuiten verdwenen.’

15e797_54929ef330a548328da657471cda4331~

Kristof: Voetballer

Iets meer dan een jaar geleden raakte ik geblesseerd aan mijn rechterknie. Ik had een scheur in het kraakbeen. Door een operatie was het meeste opgelost, maar toen moest de revalidatie beginnen. Eerst ben ik een paar maanden bij een andere kinesitherapeut geweest. Waar ik weinig vooruitgang boekte, geen of weinig oefeningen deed en wekelijks andere info kreeg. Omdat ik merkte dat er niet veel verbetering kwam, ging ik op zoek naar een andere kiné.

Zo ben ik bij MOVE2HEAL terechtgekomen. Hier kreeg ik onmiddellijk een schema met een goede, logische opbouw en duidelijke info. Ik werd op de voet opgevolgd en merkte al vrij snel vooruitgang. Ik ben er van overtuigd dat ik terug de oude zal zijn, misschien nog beter.Dit heb ik vooral te danken aan kinesitherapeuten Stef & Nick en hun oefeningen.

 

Waarvoor mijn dank!

15e797_277383dcb8524ccd9ac7ff667a71f013~

Karel: Triatleet

 

Vorig jaar half juli heb ik een blessure aan de kuit , shin splint , opgelopen. Mijn triatlonseizoen 2014 

heb ik vroegtijdig moeten afbreken . Uiteindelijk ben ik na een lange lijdensweg van 6 maanden via

een bevriende triatleet bij Kinépraktijk MOVE2HEAL terecht gekomen . Na 3 behandelingen met

shockwave therapie voelde ik opnieuw beterschap. Manuele therapie en specifieke kracht- en

stabilisatie oefeningen vervolledigden de behandeling.

Begin dit jaar heb ik opnieuw de looptrainingen kunnen hervatten dankzij de behandeling van Stef

en co.

 

Nogmaals een dikke merci !

Eddy Verschueren: Triatleet 

 

Halfweg het seizoen, plots problemen met de beide achillespezen, het verdict: Tendinopathie. Kan ik de rest van het seizoen vergeten ? Na wat zoeken kom ik bij Kinepraktijk Move2Heal terecht waar Stef en Nick met de Shockwave Therapy (soms een beetje pijnlijk) de ontsteking "weg - hamerden". Dit aangevuld met: massage, Infrarood,.. en vooral goeie excentrische en spierversterkende oefeningen hebben mijn seizoen gered en ik heb alle geplande wedstrijden kunnen afwerken. En dit met slechts 9 behandelingen.

 

Een tevreden triatleet.

15e797_e446198e43c34fc8a4d1841073e22075~

Jeffrey Dierick: Wielerliefhebber

 

 Als fervent wielertoerist stond ik al 5 à 6 maanden aan de kant met een zeer vervelende hamstring blessure, alvorens ik terecht kwam bij Stef en Nick. Fietsen was niet meer mogelijk en zelfs stappen was zeer pijnlijk.Een paar behandelingen met shockwave therapie aangevuld met diepe massages om de doorbloeding te herstellen en excentrische oefeningen hebben hun uitwerking niet gemist.Ondergetekende zit terug op de fiets! De verplaatsingen die ik hiervoor moest doen waren het zeker waard.

Bij een volgende blessure zien ze mij hier zeker terug.

 

Een tevreden wielertoerist !

FRANS DE RAEYMAEKER, 86 jaar.

5 Jaar geleden kon ik bijna niet meer lopen na een zware rugoperatie en verplaatste me meestal in een elektrische rolwagen. Ik had me er reeds mee verzoend...

In februari 2015 werd ik geopereerd aan mijn rechterhand die steeds sliep. 4 weken na de operatie sliep mijn hand nog steeds.  Op aanraden van mijn huisarts ging ik naar kinépraktijk MOVE2HEAL in de Colonel Silvertopstraat  te Boom. 

Na 3 weken intensief behandelen kreeg ik terug gevoel in mijn hand. 

Ondertussen kreeg ik van de kinesitherapeuten ook oefeningen voor mijn rug en evenwicht om beter te kunnen stappen.  Mijn dokter raadde mij aan om dit te blijven doen.

Ik doe dit nu 3x per week en ben er fier op dat ik terug kan stappen.

Mijn algemene toestand is 100% verbeterd ! Ik gebruik mijn rolwagen enkel nog voor lange

verplaatsingen.

 

Als oefeningen doe ik: 

2 x 10 minuten op de loopband tegen 3,5 km per uur.

daarnaast doe ik oefeningen met rekkers : 3x 50 herhalingen

oefeningen met gewichten : met 2,4,6 en zelfs 8 kg

evenwichtsoefeningen op een klein matje.

 

Ik raad dit aan iedereen aan maar vooral aan al de mensen van mijn leeftijd.

Ik tracht dit in elk geval vol te houden met raad en daad van de kiné's.

veel dank mannen!

15e797_e8eddfe9a5ea4b35afe5f210826dfce4~

FRANS DE RAEYMAEKER, 86 jaar.

5 Jaar geleden kon ik bijna niet meer lopen na een zware rugoperatie en verplaatste me meestal in een elektrische rolwagen. Ik had me er reeds mee verzoend...

In februari 2015 werd ik geopereerd aan mijn rechterhand die steeds sliep. 4 weken na de operatie sliep mijn hand nog steeds.  Op aanraden van mijn huisarts ging ik naar kinépraktijk MOVE2HEAL in de Colonel Silvertopstraat  te Boom. 

Na 3 weken intensief behandelen kreeg ik terug gevoel in mijn hand. 

Ondertussen kreeg ik van de kinesitherapeuten ook oefeningen voor mijn rug en evenwicht om beter te kunnen stappen.  Mijn dokter raadde mij aan om dit te blijven doen.

Ik doe dit nu 3x per week en ben er fier op dat ik terug kan stappen.

Mijn algemene toestand is 100% verbeterd ! Ik gebruik mijn rolwagen enkel nog voor lange

verplaatsingen.

 

Als oefeningen doe ik: 

2 x 10 minuten op de loopband tegen 3,5 km per uur.

daarnaast doe ik oefeningen met rekkers : 3x 50 herhalingen

oefeningen met gewichten : met 2,4,6 en zelfs 8 kg

evenwichtsoefeningen op een klein matje.

 

Ik raad dit aan iedereen aan maar vooral aan al de mensen van mijn leeftijd.

Ik tracht dit in elk geval vol te houden met raad en daad van de kiné's.

veel dank mannen!

15e797_e8eddfe9a5ea4b35afe5f210826dfce4~

MONIQUE, 52 jaar.

Ik ben CVS / fibromyalgie patiënte.

Mijn beweeglijkheid en recuperatievermogen namen sterk af, pijn en vermoeidheid zijn deel van mijn leven.

 

Move 2 Heal heeft mijn levenskwaliteit verbeterd.

De kinesisten hebben zeer goede inzichten in de problematiek van CVS / fibromyalgie.

Tijdens de deugddoende massages is er tijd voor een aangenaam gesprek.

Stef ondervond dat ik interesse heb voor gezonde voeding; ook hierover kreeg ik zeer nuttige adviezen.

 

Na de massage oefen ik op de hometrainer en handbike; op mijn eigen ritme . Daarna doe ik nog enkele

spierversterkende, zeer eenvoudige oefeningen op de mat. De kinesisten volgen me nauwkeurig op en passen

de oefeningen aan waar nodig.

Tot mijn eigen verbazing lukt me dat aardig .

 

Na de inspanning volgt de totale ontspanning op de andullatiematras ; zalig is dat .

 

Naar de kiné gaan is plezant bij Move 2 Heal.

NICOLE, 65 jaar.

 

Ik hoorde van deze kinepraktijk via een advertentie in de krant i.v.m. andullatietherapie. Vermits ik al bijna 20 jaar een lichte vorm van CVS en fibromyalgie heb en al heel wat therapieën heb uitgeprobeerd, wou ik weleens weten wat andullatie voor deze 'ziekte' kon doen

.

In de kinépraktijk MOVE2HEAL werd mij al meteen eerlijk gezegd dat andullatie niet geneest, maar wel voor een comfortabeler leven kan zorgen. Wat mij vooral interesseerde, was de combinatie 'massage, oefeningen, andullatie'.

 

Bij mijn eerste afspraak werd een vragenlijst ingevuld i.v.m. mijn voedingsgewoonten, hobby's, ... , en kreeg ik zwart op wit een bewegingsschema speciaal opgesteld voor fibromyalgiepatiënten (de eerste keer in al die jaren!). 

Stef en Nick vragen ook bij ieder bezoek hoe je je na de vorige behandeling voelde, of je niet te moe was, pijn had, ... Er wordt dus heel goed rekening gehouden met je persoonlijke mogelijkheden.

Hoe lang de therapie duurt, hangt dus waarschijnlijk ook af van individu tot individu, maar ik vind het alleszins de moeite om het een kans te geven!

Brenda, 21 jaar.

 

Na lang zoeken welke kinesist er goed bij mij zou passen ben ik terecht gekomen bij de kinépraktijk MOVE2HEAL.

Ik heb toen een lang gesprek gehad over de werking van de praktijk en wat er van de patiënten zelf verwacht wordt.

Meteen viel me op dat jullie helemaal anders werken dan een gemiddelde kinesist, jullie geven informatie over andere voeding die een positieve invloed heeft op deze ziekte, praktische tips tijdens het dagelijkse leven, hoe goed te bewegen….. 

Na 6 weken sta ik al vele verder dankzij simpele dingen zoals, gezonde voeding, op tijd opstaan en gaan slapen, andullatietherapie, aangepast oefenschema en vooral het begrip dat deze kinesisten hebben.

En ik sta zeker achter hun mening, genezen door te bewegen!

 

Nu bij sommige mensen kan dit het geval zijn, maar voor mensen met een bepaalde ziekte zoals, Fibromyalgie, is het al voldoende dat je begrepen wordt en dat je wordt opgevolgd.

Maar het is zoals ik al eerder zei, kinesisten hebben dit niet in de hand, het is de patiënt zelf die moeite moet doen. Een ding heb ik met der tijd gekregen, kinesisten zijn eigenlijk vooral ook therapeuten.

De kinesitherapeuten van MOVE2HEAL nemen écht hun tijd, luisteren en passen de therapie aan waar nodig. 

Dus voor wie nog twijfels heeft, ga een keertje langs maak een babbeltje en overtuig jezelf!

bottom of page